Poble
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajuntament de Ferreries
Campanya impulsada per la Conselleria de Medi Ambient i Territori, la Xarxa Forestal i l'associació Tramuntana XXI (1 de maig - 15 octubre 2020)
 

CAMPANYA DE PREVENCIÓ D'INCENDIS FORESTALS "AQUEST ESTIU, ENVOLTA'T DE SEGURETAT"

Ens trobem de nou en època de perill d’incendis forestals, en un inici de campanya que arrenca amb una elevada disposició de vegetació herbàcia als camps i forests degut a les pluges de la passada primavera. Aquesta continuïtat de la vegetació se sumarà a la previsió d'un estiu de temperatures elevades seguint la tendència del context del canvi climàtic en el qual estem; i, per tant, el risc d’incendi forestal serà molt elevat, inclús extrem, una bona part de l’estiu.

Per afrontar aquest escenari, i seguint les recomanacions del Comitè de Lluita contra Incendis Forestals (CLIF), hem de reduir el risc d'incendi forestal i preparar als ecosistemes i a la societat davant la seva ocurrència, adoptant una cultura del risc per avançar-nos als incendis forestals, perquè prevenir és actuar.

Amb l'objectiu d'incorporar nous actors a la prevenció d'incendis forestals es presenta la campanya "Aquest estiu, envolta't de seguretat", impulsada per la Conselleria de Medi Ambient i Territori, la Xarxa Forestal i l'associació Tramuntana XXI. Aquesta campanya cerca la implicació directa del món rural i dels seus gestors, pagesos, propietaris i residents en zones forestals per a l'execució d'accions eficaces per a establir un paisatge més resistent i resilient als grans incendis forestals, evitar la seva propagació i reduir les seves conseqüències.

La campanya, que té el lema “Prevenir és actuar”, incideix en tres accions:

- A la partió de les finques, llaurar una franja perimetral de seguretat per trencar la continuïtat de la vegetació, de seguretat per trencar la continuïtat de la vegetació.

- A les marjades, recuperar-les com espais de discontinuïtat perquè un possible incendi trobi dificultats per avançar.

- Als habitatges dins zona forestal, executar una zona de seguretat al voltant de l’habitatge per millorar l’autoprotecció de les persones i dels béns.

La campanya, que es difondrà a través de les xarxes socials de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, i de Tramuntana XXI, procurarà aconseguir la mobilització del món rural. Per això, es fa una crida a propietaris, gestors i pagesos per que comparteixin a les xarxes socials videos explicant com protegeixen les seves finques dels incendis forestals, fent ús del hashtag #PrevenirÉsActuar. També poden fer-los arribar a info@tramuntanaxxi.com.
 
Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
El Poble
Carpeta Ciutadana
Certificat de resident
Casal de Joves
Punt d'informació juvenil
Allotjaments
Transport públic
Web Turisme Menorca
Centre de Salut