Calendari
anterior2017siguiente
anteriorMarçsiguiente
dildimdixdijdivdisdiu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Dijous 30 de març, a les 19 h.
Casal de Joves.
Dijous 30 de març, a les 20.00 h.
Sala de Plens.
Divendres 31 de març, a les 20.30 h.
Envelat plaça d'Espanya.
Dissabte 1 d'Abril, a les 21.00 h.
Auditori de Ferreries.
Dissabte 1 d'abril, a les 09.00 h.
Plaça d'Espanya.
Dissabte 1 d'abril, a les 16.30 h.
Centre Sociocultural.
Dissabte 1 d'abril, durant el matí.
Plaça d'Espanya.
Dissabte 1 d'abril, de les 10.00 a les 12.00 h.
CC Sant Francesc d'Assís.
Dimarts 4 d'Abril, a les 19.00 h.
Auditori de Ferreries.
Dimarts 4 d'abril, a les 19.00 h.
Cas Jubilats.
Agenda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajuntament de Ferreries
LOGO

PLATGES I MACARS

La platja de Cala Galdana és un dels centres turístics més importants de l'illa, reconegut per tot Europa com a destinació turística ideal pels milers de visitants que han gaudit del seu atractiu natural i de la seva oferta complementària amb multitud d'activitats relacionades amb els esports aquàtics.

Per la qualitat que ofereixen els seus elements naturals, l'aigua de bany, la finíssima arena i la bellesa natural del seu entorn, amb els peculiars penya-segats i la desembocadura del torrent d'Algendar, i la gran disponibilitat de serveis necessaris per passar unes vacances inoblidables, ha estat guardonada per la Comunitat Europea amb el distintiu de Bandera Blava.


A escassa distància d'aquest nucli turístic de Cala Galdana, es troben Cala Mitjana i Cala Mitjaneta, platges totalment verges, recentment adquirides pel Ministeri de Medi Ambient per la seva gran importància ecològica i etnològica. Presenten característiques pròpies de la zona sud de la costa de Menorca: aigües blaves, arena fina i exuberant vegetació.

La seva importància ecològica ve donada per la massa forestal, que alberga una gran i variada quantitat d'espècies animals i vegetals; cal destacar un antiquíssim alzinar i un dels pocs reductes de tot Menorca de pins sicilians. La importància etnològica es deu a la quantitat d'antigues construccions que hi ha a la zona, que rememoren la vida i les activitats dels nostres avantpassats: forn de calç, pedrera, sitges, cases de carboners, etc.


A la part de tramuntana, al nord del terme municipal de Ferreries, podem gaudir dels macars des Alocs i de Cala Macarrà. Dos macars que formen part de la Reserva Marina de Menorca per la rica i abundant vida animal que n'habita les aigües, on la fina arena de les platges del sud ha estat substituïda per un macar de pedres rodones que la mar ha anat modelant. El paisatge d'aquesta zona és el típic del nord de Menorca, assotat pel fort vent de tramuntana, on la vegetació ha estat seleccionada a través dels anys amb endemismes propis de la zona de gran valor ecològic. L'aloc, planta endèmica que dóna nom al macar, n'és el principal exponent.

 


Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Certificat de resident
Carpeta Ciutadana
Perfil de Contractant
Casal de Joves
Punt d'informació juvenil
Allotjaments
Transport públic
Medi Ambient
Web Turisme Menorca
Agenda
Centre de Salut