Turisme
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajuntament de Ferreries
LOGO

Producció de formatge

La procedència de la tradició del formatge a Menorca és desconeguda però hi ha documents, com la carta encíclica del Bisbe Sever de l’any 417, que parlen de l'elaboració de formatge al segle V, així com d’un important comerç d'aquest producte des de l'Edat Mitja, amb altres punts de la Mediterrània.
Ferreries no ha restat aliena a aquesta tradició gastronòmica i en tenim mostres excel·lents:

Son Vives

El formatge de Son Vives duu un 50% de llet de vaca menorquina i l'altre 50% de vaca frisona. L'indret ofereix unes vistes espectaculars que ben aviat podran gaudir els clients de l'Agroturisme que es posarà en marxa a Son Vives.

Son Mercer de Baix

Al lloc de Son Mercer de Baix s’elabora de forma artesanal formatge de Maó amb llet fresca i no sotmesa a cap tractament de conservació que n’hi pugui treure el sabor o els nutrients.
La finca, situada a 1,5 km de Ferreries en dirección a Es Migjorn, elabora un formatge en les seves dues varietats de curat i semicurat.

Hort de Sant Patrici

A l’Hort de Sant Patrici trobem un museu únic a l’illa i al conjunt de les Balears, el Museu del Formatge. Aquest museu etnològic el va crear la família encarregada de l'empresa formatgera Hort de Sant Patrici reformant una antiga nau destinada a la cria i engreixament de bestiar al 1999, i té per objectiu preservar i difondre les tradicions culturals i gastronòmiques de l'illa de Menorca.

En la visita al museu tindrem l'oportunitat de veure el procés d'elaboració artesanal del formatge, gravats fets a mà que descriuen visualment el procés tradicional, peces i eines antigues com a gerres de llet, banquets, premses, bols o bótes i material gràfic sobre els estudis realitzats vers el Formatge Maó-Menorca D.O.P., entre altres. I com no, una degustació de varietats del formatge acompanyada de vins de la terra de la mateixa finca.

Sa Canova

Aquest és l’únic formatge de Ferreries que no s’elabora en una finca única, sinó que s’abastint-se de llet fresca de diferents llocs de l’illa, és elaborat en una nau del Polígon Industrial del poble.
El resultat és un formatge excel·lent amb Denominació d’Origen Protegit, en dues diferents varietats: el semicurat, de gust suau i cremós i el curat, madurat en cava i de sabor intens.


Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Carpeta Ciutadana
Certificat de resident
Casal de Joves
Transport públic
Web Turisme Menorca
Centre de Salut